Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα

Έναν 38χρονο που έκλεβε συστηματικά μπαταρίες από φορτηγά και μηχανήματα έργου συνέλαβαν το πρωί της Τετάρτης αστυνομικοί του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

H εκτιμώμενη αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 18.000 ευρώ

Νωρίτερα, ο άνδρας αποπειράθηκε να αφαιρέσει τις μπαταρίες από Ι.Χ. φορτηγό στην περιοχή της Σίνδου. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και συσκευασία ηρωίνης, συνολικού βάρους 0,3 γραμμαρίων.


Από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Δέλτα προέκυψε ότι ο 38χρονος ημεδαπός, από κοινού κατά περίπτωση με 45χρονο ημεδαπό και 36χρονη ημεδαπή, κατά το χρονικό διάστημα από 07 Φεβρουαρίου έως και 23 Μαρτίου 2024, από τις περιοχές της Ν. Μαγνησίας, Χαλάστρας, Ανατολικού, Κυμίνων, Ν. Μαλγάρων και τη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου, προέβησαν σε 22 περιπτώσεις κλοπής μπαταριών (τετελεσμένες και σε απόπειρα) από φορτηγά, μηχανήματα έργων και γεωργικούς ελκυστήρες αφαιρώντας συνολικά 77 μπαταρίες, μία περίπτωση κλοπής πινακίδων κυκλοφορίας από Ι.Χ.Ε. όχημα και μία περίπτωση κλοπής καυσίμου από φορτηγό.


Από το φορτηγό αφαίρεσαν 1.200 λίτρα πετρέλαιο από το ρεζερβουάρ, με την εκτιμώμενη αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων να ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 18.000 ευρώ.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 38χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι με γεμιστήρα των 8 φυσιγγίων, ένα πιστόλι άνευ αριθμού, 30 φυσίγγια, ένα φυσίγγιο πολεμικού όπλου, ένα μαχαίρι – αναδιπλούμενο (στιλέτο) και μία κυνηγετική καραμπίνα.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

ΠΗΓΗ   in.gr