Πραγματοποίηση ειδικής επιχειρησιακής δράσης στην περιοχή των Πατησίων

Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής για την πρόληψη και αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής επιχειρησιακή δράση, μεσημβρινές ώρες της 5 Μαρτίου 2024 στην ευρύτερη περιοχή των Πατησίων.

Στην αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικές δυνάμεις της ανωτέρω υπηρεσίας, της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

Η επιχείρηση αναπτύχθηκε στην ευρύτερη περιοχή των Κάτω Πατησίων και επικεντρώθηκε σε ελέγχους αλλοδαπών, όσον αφορά την κατοχή εγγράφων νομιμοποιητικών για την παραμονή τους στη χώρα και στον εντοπισμό διακινητών ναρκωτικών ουσιών.

Ελέχθησαν -681- άτομα, εκ των οποίων προσήχθησαν -181- αλλοδαποί για τον έλεγχο της παραμονής τους στη χώρα και -2- άτομα στο Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων, οι οποίοι συνελήφθησαν για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Συνελήφθησαν -41- αλλοδαποί, προκειμένου να εφαρμοστεί σε βάρος τους το διοικητικό μέτρο επιστροφής στη χώρα καταγωγής τους, διότι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα μας, ενώ οι υπόλοιποι χαρτογραφήθηκαν και αφέθηκαν.

Επιπλέον, στο Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής μεταφέρθηκε ασυνόδευτος ανήλικος, για την καταγραφή, την ταυτοποίηση και την παραπομπή του σε κατάλληλη Δομή Φιλοξενίας σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, ενώ βεβαιώθηκαν -37- τροχονομικές παραβάσεις.

Οι επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση.ΠΗΓΗ      astynomia.gr