Στις (27-28/02) περιοδεύσαν στον Έβρο ο νέος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα κ Αυγουστίδης Σταύρος με τον Γενικό Πρόξενο στην Θεσσαλονίκη κ Πολυκάρπου Κωνσταντίνο

Στο πλαίσιο των συναντήσεων του, συναντήθηκαν με τον νέο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ Ιωάννη και τον Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης Ταξίαρχο ΤΣΙΑΡΑ Λάμπρο και ενημερώθηκαν για την κατάσταση στα Ελληνοτουρκικά Σύνορα και την αντιμετώπιση των Μεταναστευτικών Ροών. 


Επισκέφτηκαν
το Περιφερειακό Κέντρο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Συνόρων και Μετανάστευσης όπου ο Ταξίαρχος Κύριος ΤΣΙΑΡΑΣ τους ευχαρίστησε για την διαχρονική υποστήριξη των Κυπρίων στην Ελληνική Αστυνομία, μνημονεύοντας την Διμοιρία της Κυπριακής Αστυνομίας που είχε έρθει εθελοντικά στην περιοχή για να μας ενισχύσει (αγωνιστεί πλάι μας) κατά την κρίση στον Έβρο τον Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2020 και τους Κύπριους Αστυνομικούς που υπηρετούν στην περιοχή στα πλαίσια του οργανισμού FRONTEX.


Επισκέφτηκαν Αστυνομικές περιπολίες και κοινές περιπολίες Frontex στο πεδίο καθώς και το Συνοριακό Σημείο Διέλευσης στους Κήπους.

Με αφορμή την επίσκεψη τους θυμήθηκα την συνεργασία με τους αδελφούς Κυπρίους στην Κρίση του Έβρου 2020 για την φύλαξη των συνόρων της πατρίδας μας. Συνάδελφοι μας δεν θα σας ξεχάσουμε ΠΟΤΕ..

Προσευχόμαστε για την απελευθέρωση των κατεχόμενων περιοχών και την επανένωση με την Ελεύθερη Κύπρο.

Του Βαλάντη Γιαλαμά προέδρου των Συνοριακών Φυλάκων Έβρου


bordernews.gr