Αυτό συζητήθηκε στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΣΥΦΥ το διήμερο 28/29 Μαρτίου. Αυτή η πληροφόρηση σε συνδυασμό με την γενικότερη απραξία της πολιτείας για να δώσει λύση στο ζήτημα των ετήσιων συμβάσεων των συνοριακών φυλάκων ορισμένου χρόνου μαρτυρεί όπως αναφέρθηκε στο Γενικό Συμβούλιο ,την υποβάθμιση και απαξίωση του θεσμού σε καιρούς δύσκολους . Μάλιστα από  τον ίδιο άνθρωπο που πριν 24 χρόνια ο ίδιος τον είχε δημιουργήσει.

Στο Γενικό συμβούλιο παραβρέθηκε εκ μέρους της φυσικής ηγεσίας ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος , Αντιστράτηγος κ. ΜΠΟΥΛΟΥΜΠΑΣΗΣ Χρήστος


Σε ανάρτηση του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων κ. Παναγιώτης Χαρέλας αναφέρει για όσα συζητήθηκαν στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΣΥΦΥ :

Το διήμερο 28/29 Μαρτίου στο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή και των 18 πρωτοβάθμιων σωματείων - μελών μας, είχαμε την ευκαιρία να αξιολογήσουμε την "μεταρρύθμιση" της διαχείρισης του μεταναστευτικού που επιχειρεί η πολιτεία με το λουκέτο που θέλει να βάλει σε Υπηρεσίες διαχείρισης μετανάστευσης με σιωπηρό τρόπο. 

Μετά το 2017 όταν ο τότε Υπουργός κατήργησε Υπηρεσίες μας ( και οι συνέπειες φάνηκαν πολύ σύντομα), σήμερα ..ξανά εχουμε πάλι τα ίδια ! 

Και αν σκεφτούμε, σε συνδυασμό με τους συμβασιούχους συνοριοφύλακες συναδέλφους μας που αποτελούν την εύκολη, ευκαιριακή και οικονομική λύση, τοτε μπορούμε να αντιληφθούμε που πάει το "καράβι". Με συμβασιούχους συνοριοφύλακες θα φυλάξουμε τα σύνορα και τις δομές ; Με συμβασιούχους στην ΕΛ.ΑΣ. το μόνο που επιτυγχάνεται είναι να καταστρέφουμε τη νέα γενιά που επέλεξε να κάνει εργασία την αγάπη τους για την Πατρίδα. 
Όλα δυσοίωνα και πρόχειρα, δυστυχώς. 

Το μόνο ενθαρρυντικό, η κοινή κατεύθυνση όλων μας στο Γενικό Συμβούλιο πως θα παλέψουμε να αλλάξουν τα πράγματα . Θα τονίσουμε σε κάθε άκρο αυτής της χωρας τι συνέπειες θα έχει αυτή η "μεταρρύθμιση".

Στους καιρούς μας, η ανάγκη είναι να ενισχυθούν οι υπηρεσίες που ασχολούνται με το μεταναστευτικό με μόνιμο προσωπικό συνοριακών φυλάκων και όχι η εξαφάνιση των δομών αυτών. Τους δείχνουμε με το δάκτυλο τα άστρα και αυτοί βλέπουν το δάκτυλο !

Η ασφάλεια των συνόρων, η υπεύθυνη διαχείριση του μεταναστευτικού με εθνική συνείδηση, η ασφάλεια της κοινωνίας, η καταπολέμηση των κυκλωμάτων διακίνησης, η αποτροπή εισόδου των εγκληματικών στοιχείων στη χώρα μέσα από τις μεταναστευτικές ροές αποτελούν για εμάς τον δρόμο.

Η ανησυχία των φορέων και ειδικών για εκατομμύρια μεταναστευτικών κυμάτων τα επόμενα χρόνια, βλέπουμε πως όχι μόνο δεν συγκινούν κανέναν, αλλά αντιθέτως κοιτάμε το δάκτυλο και για αυτό θελουμε να το κοψουμε.
Αυτό δεν λέγεται μεταρρύθμιση. Αποτελεί οπισθοδρόμηση.

Και η ευθύνη δεν θα είναι μόνο αυτών που θα την εφαρμόσουν, θα είναι και δική μας αν δεν αντιδράσουμε.

Δείτε φωτογραφίες από το Γενικό Συμβούλιο :




















bordernews.gr