Κομοτηνή:  Συνάντηση των Σωματείων Συνοριακής Φύλαξης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης με τον Γενικό Επιθεωρητή Β. Ελλάδος Αντιστράτηγο κ. ΜΠΟΥΛΟΥΜΠΑΣΗ Χρήστο

Γνωρίζετε ότι την Παρασκευή 15-03-2024, μετά από πρόσκληση προς τις Ενώσεις Συνοριακών Φυλάκων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αν. Μακεδονίας και Θράκης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Γενικό Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγο κ. ΜΠΟΥΛΟΥΜΠΑΣΗ Χρήστο, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Αν. Μακ. και Θράκης, στην Κομοτηνή. 

Εκ μέρους των συναδέλφων συγχαρήκαμε τον κ. Γενικό Επιθεωρητή για την προαγωγή του και του ευχηθήκαμε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα Παρουσία και του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Υποστράτηγου κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ Ιωάννη, θέσαμε στον κ. Γενικό Επιθεωρητή, σειρά ζητημάτων που απασχολούν τους συναδέλφους αλλά και την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών μας. 

~ Συγκεκριμένα, τονίσαμε την άμεση αναγκαιότητα πρόσληψης νέων συνοριακών φυλάκων στις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Περιφέρειάς μας, τόσο στις υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης στην β΄ ζώνη όσο και στα Τμήματα Διαβατηριακού Ελέγχου. 

~ Καταθέσαμε πως οι συνοριακοί φύλακες ορισμένου χρόνου που καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες θα πρέπει να υπηρετούν σε ένα ασφαλέστερο και μονιμότερο εργασιακό περιβάλλον όπως και οι άλλες κατηγορίες προσωπικού στα πλαίσια της ισονομίας. 

~ Τονίσαμε για πολλοστή φορά την αναγκαιότητα εξεύρεσης οριστικής λύσης στην παραμονή των αδαπάνως αποσπασμένων συναδέλφων μας με την επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΑ» και οποιαδήποτε άλλη διαταγή που διαταράσσει την υπηρεσιακή και οικογενειακή ζωή των συναδέλφων μας βρίσκει αντίθετους . 

~ Τέλος, εξήραμε την πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στις προμήθειες υλικοτεχνικού εξοπλισμού και την ενίσχυση της αποτρεπτικής δύναμης για την αποτελεσματικότερη φύλαξη των συνόρων αλλά παράλληλα επισημάναμε τις εξειδικευμένες ελλείψεις σε ειδικά οχήματα μεταφοράς τύπου VAN και θερμικές κάμερες. 

Θεωρούμε υποχρέωσή μας, ως συνδικαλιστικοί φορείς, πέρα από τις διαπιστώσεις και την καταγραφή των προβλημάτων, να προτείνουμε και τις λύσεις αυτών συνεχίζοντας αυτή την προσπάθεια μέσα από ένα κλίμα αμοιβαίας συνεννόησης με την ηγεσία και κοινό παρονομαστή, την διατήρηση του αισθήματος της ασφάλειας της κοινωνίας, αλλά και την βελτίωση των συνθηκών εργασίας του προσωπικού. . 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Α.Υ.Σ.Φ.Ν.Δ.

ΜΟΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΙΣΑΑΚ



ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Ε.ΣΥ.Φ.Ν.Ε

ΓΙΑΛΑΜΑΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ


ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
Ε.Α.Υ.Δ.Λ.Π.Ε.Κ.   

ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

bordernews.gr