Την 16/03/2024 πραγματοποιήθηκε η ετήσια γενική συνέλευση του σωματείου της Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Λέσβου - ΕΣΦΥΛ παρουσίας του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων κ. Χαρελα Παναγιωτη,του κ. Κοτανιδη Κυριακου,μέλος της Ομοσπονδίας μας αλλα και του Προέδρου της Ένωσης Σάμου,κ. Παναγιωτοπουλου Κωστα

Σύντομο χαιρετισμό απένειμε ο νέος Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Β.Αιγαίου Υποστράτηγος κος Μιχαηλ Σεβδυνιδης και ο Διοικητής του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Υποδιευθυντής,κος Κοτζογλου Χρηστος .

Από την πλευρά μας ευχηθήκαμε στον Νέο Γενικό καλή σταδιοδρομία για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του και του ευχηθήκαμε καλή επιτυχία στο δύσκολο και απαιτητικό εργο που έχει αναλάβει.

Στο πλαίσιο ενημέρωσης των συναδέλφων πραγματοποιήθηκε ημερίδα από τα μέλη του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Αστυνομικών Πυροσβεστών Λιμενικών (Τ.Ε.Α.Α.Π.Λ.).Εισηγητές της ημερίδας ήταν ο Πρόεδρος Θοδωρής Γουσιας και ο Αντιπρόεδρος του Ταμείου Λιτσιος Απόστολος.

Στα μέλη μας έγινε ενημέρωση για τις δράσεις της Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Λεσβου που έχουν πραγματοποιηθεί τον τελευταίο χρονο.

Σαν κύριο θέμα της γενικής συνέλευσης ήταν η ανάλυση και οι μέθοδοι διεκδίκησης της ένταξης των συνοριακών φυλάκων ορισμένου χρόνου στο μόνιμο αστυνομικό προσωπικό της Ελληνικάς Αστυνομίας καθώς και προτάσεις επίλυσης στα επιμέρους προβλήματα που προκύπτουν καθώς και θέματα που αφορούν δικαστικές διεκδικήσεις.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους μας που παρευρέθηκαν στην γενική συνέλευση και ανταλλάξαμε απόψεις και τοποθετήσεις σε ένα ευρύ θεματολόγιο τόσο υπηρεσιακό όσο και σε θεσμικό αλλά και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων που διαρκώς επιμένει μεθοδευμένα για τα μείζων θεσμικά μας θέματα.







bordernews.gr