Η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Δωδεκανήσου αφουγκράζεται τις ανησυχίες των συναδέλφων και θέλοντας να τις εφησυχάσει, πραγματοποιεί συναντήσεις τόσο με την Πολιτική αλλά τόσο και με τη Φυσική Ηγεσία.

Η Ένωση μας με εκπρόσωπο των Πρόεδρο της Ένωσης κ. Παπαβασιλείου Κωνσταντίνο συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη ΠΑΠΠΑ.


Ο πρόεδρος της ένωσης στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της μονιμοποίησης που προβληματίζει όλους τους συνοριακούς φύλακες ορισμένου χρόνου και εξήγησε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η μονιμοποίηση των συνοριακών φυλάκων ώστε να λήξει αυτή η (ομηρία) που βρίσκονται όλοι οι συνάδελφοι, και να αποφευχθεί μια επικείμενη κρίση από παραιτήσεις συναδέλφων.

Επίσης συζητήθηκε:

▪︎την περαιτέρω ενίσχυση με προσωπικό, είτε μέσω προσλήψεων είτε μέσω αποσπάσεων σε όλα τα νησιά των Δωδεκανήσων και κυρίως στην Ρόδο, όπως και την μετακίνηση συναδέλφων εντός Διεύθυνσης και Περιφέρειας.

▪︎την κάλυψη των οργανικών θέσεων στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟΚΕΚΑ) στην Κω,

▪︎τα μόρια τα όποια δεν δίνονται στους συναδέλφους οι όποιοι έχουν τόπο συμφερόντων μακριά από το νησί που υπηρετούν.

Κλείνοντας, αφού ευχαριστήσαμε τον Υφυπουργό για την πραγματοποίηση της συνάντησης, δόθηκε και από τις δύο πλευρές η υπόσχεση ότι ο δίαυλος επικοινωνίας θα συνεχιστεί προς όφελος όλων μας και δόθηκε στον Υφυπουργό μια αναμνηστική ατζέντα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων ως ευχαριστώ για την συνεχή του στήριξη.


Του Προέδρου της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Δωδεκανήσου Παπαβασιλείου Κωνσταντίνου

bordernews.gr