Μέσα από ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό, ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. Παναγιώτης Χαρέλας με αφορμή τη συμπλήρωση των εννέα (9) χρόνων από το Δελτίο Τύπου που γράφτηκε στις 3/3/2015 και την αντίδραση που είχε επιφέρει τότε, αναφέρεται στην μεταναστευτική πολιτική και εξηγεί τί έχει αλλάξει όλα αυτά τα χρόνια.

Ο ίδιος έγραψε τα εξής:

Πέρασαν ήδη 9 χρόνια από την 3/3/2015 όπου αντιδράσαμε σε μια πολιτική που πήγε να περάσει τότε με μια υπηρεσιακή διαταγή που έλεγε, πως αλλάζει η μεταναστευτική πολιτική στην Ελλάδα. Υπηρεσιακά σημειώματα σε όλους τους παράνομους και όλοι πλέον ελεύθεροι σιγά - σιγά.

Βέβαια, ο τότε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ανακάλεσε αμέσως την διαταγή παρόλο που την υπέγραφε υπηρεσιακός παράγοντας.

Εμείς την ίδια ημέρα ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων διαφωνήσαμε με τέτοιου είδους "αθόρυβες" διαταγές για τόσο σοβαρά θέματα. Γίναμε βέβαια το μαύρο πρόβατο για την τότε Κυβέρνηση, μπλέξαμε με πειθαρχικές διαδικασίες, αλλά ...προειδοποιήσαμε.

Μάλιστα χτυπήσαμε τον κώδωνα του κινδύνου, πως τέτοιες πολιτικές θα φέρουν χιλιάδες μετανάστες στην Ελλάδα σε λίγους μήνες ( δελτίο τύπου 3/3/2015 ΠΟΣΥΦΥ).

Παρόλο, λοιπόν, που η διαταγή ανακλήθηκε, η πολιτική όμως εφαρμόστηκε!!! 850.000 παράνομοι μετανάστες αμέσως μετά και έως το τέλος του 2015 εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα. Ασύλληπτα νούμερα, που η τότε Υπουργός Μετανάστευσης, μας έλεγε δημόσια να τους λέμε όλους προσφυγές, γιατί δεν θα μας δώσουν οι Ευρωπαίοι αλλιώς χρήματα, μας έλεγε πως εξαφανίζονται και πως λιάζονται στις πλατείες.

Δεν πειράζει ! Πέρασε.

Το κακό όμως είναι, ότι έως και σήμερα, τέτοια πολιτική συνεχίζει να ακολουθείται χρησιμοποιώντας τη διαδικασία αιτούντων άσυλο και την Ευρώπη να "διατάζει" πως θα διαχειριζόμαστε τις ροές!!!

Λες και ο Ιρανός προχθές που επιτέθηκε την κοπέλα δεν θα έκανε αίτηση ασύλου για να πάρει βεβαίωση και να αφεθεί ελεύθερος και πάλι ως αιτούντος άσυλο!

Κάτι, λοιπόν, φταίει. Δεν γίνεται να σκεπάζουμε το πρόβλημα!

Όσο για τα ανθρώπινα δικαιώματα σαφώς θα πρέπει να τα υπερασπιστούμε, αλλά μέσα σε ένα πλαίσιο κανόνων στο οποίο λειτουργεί μια χώρα και όχι ένας χώρος.

3/3/2015 το Δελτίο Τύπου της ΠΟΣΥΦΥ που έφερε την αντίδραση:

Δείτε εδώ: 


bordernews.gr