Απρόοπτο συμβάν διέκοψε την μεταγωγή του βαρυποινίτη κρατούμενου στις Φυλακές Δομοκού, Αλκέτ Ριζάι, ο οποίος ήταν προγραμματισμένο να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο της Λαμίας, το πρωί της Πέμπτης

Όπως αναφέρει το LamiaReport, η κλούβα που μετέφερε τον κακοποιό, που έχει καταδικαστεί για βαριά εγκλήματος όπως ανθρωποκτονίες αλλά και για την κινηματογραφική απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού με ελικόπτερο, έμεινε στις ανηφόρες του Δομοκού.

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ

Προκειμένου να συνεχιστεί η μεταφορά του κρατουμένου, χρειάστηκε να μεταβεί στο σημείο άλλη κλούβα από την Φθιώτιδα, ενώ την ίδια στιγμή στο κέντρο Επιχειρήσεων είχε σημάνει συναγερμός για την επιτήρηση του χώρου και να μην συμβεί κανένα νέο απρόοπτο με τον κακοποιό.

Σε κακή κατάσταση τα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ

Πάντως, η κακή κατάσταση των οχημάτων δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Πριν τρεις περίπου εβδομάδες η Διοίκηση του Σωματείου Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς του Καταστήματος Κράτησης Άμφισσας, είχε δημοσιοποιήσει τη συνάντησή της με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό, στον οποίο μεταξύ άλλων είχαν δείξει και φωτογραφίες από «την προσβλητική πλέον για όλους κατάσταση των υπηρεσιακών οχημάτων της Εξωτερικής Φρουράς», όπως αναφερόταν χαρακτηριστικά!

Σύμφωνα με το LamiaReport, όλα σχεδόν τα οχήματα και των πέντε σωφρονιστικών καταστημάτων που λειτουργούν στην Περιφέρεια Στερεάς χρονολογούνται από το 2000 και νωρίτερα, έχοντας κάνει εκατομμύρια χιλιόμετρα με καθημερινές μεταγωγές.

Στη Φθιώτιδα αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κάποια κλούβα μένει στο δρόμο ως φυσικό επακόλουθο της γήρανσης του στόλου των οχημάτων, ωστόσο μέχρι τώρα δεν είχε τύχει να είναι σε μεταφορά προσώπου «υψηλού κινδύνου».

ΠΗΓΗ   ethnos.gr