Συνελήφθη 22χρονος άντρας για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

Αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, πρωινές ώρες την 14-04-2024, συνέλαβαν 22χρονο αλλοδαπό, καθώς ενέχεται σε παράνομη μεταφορά ατόμων που στερούνται εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διενέργειας συστηματικών αστυνομικών ελέγχων στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον προαναφερόμενο άντρα, ο οποίος προκειμένου να αποφύγει επικείμενο έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα προσπαθώντας να απομακρυνθεί, πλην όμως, το όχημα ακινητοποιήθηκε και ο οδηγός συνελήφθη.

Κατά την έρευνα που ακολούθησε, εντοπίσθηκαν επτά (7) αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια και διαπιστώθηκε πως το όχημα, κινούνταν με κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ οι πραγματικές, μαζί με την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος, εντοπίστηκαν στον χώρο αποσκευών του.

Κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, καθώς και το όχημα μεταφοράς, του οποίο το ιδιοκτησιακό καθεστώς διερευνάται.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχημάτισαν σε βάρος του αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

bordernews.gr