Τι ακριβώς είχε συμβεί, γιατί σήμανε συναγερμός στο πλήρωμα του Super Puma;

Η επισμηναγός (Ι) της Πολεμικής Αεροπορίας Χριστίνα-Αγάβη Κουσουράκη, κυβερνήτης του Super Puma, μαζί με τον συγκυβερνήτη της υποσμηναγό (Ι) Παναγιώτη Νάστα, απογείωσαν σε ελάχιστο χρόνο το ελικόπτερό τους από τη βάση τους στη Ρόδο, για μια νυχτερινή πλην όμως σημαντική αποστολή. Να σώσουν μια ζωή.

Ήταν 10.30 το βράδυ της περασμένης Πέμπτης όταν η επισμηναγός (Ι) της Πολεμικής Αεροπορίας Χριστίνα- Αγάβη Κουσουράκη, κυβερνήτης του Super Puma, ελάμβανε επείγον σήμα για άμεση απογείωση. Μαζί με τον συγκυβερνήτη της υποσμηναγό (Ι) Παναγιώτη Νάστα, απογείωσαν σε ελάχιστο χρόνο το δικινητήριο ελικόπτερό τους από τη βάση τους στη Ρόδο, για μια νυχτερινή πλην όμως σημαντική αποστολή. Να σώσουν μια ζωή. Υπήρξε, βλέπετε ένας σοβαρός τραυματισμός σε ένα κρουαζιερόπλοιο, στο Celestyal Discovery, που έπλεε, σε ελληνικές θάλασσες, ανοικτά της Καρπάθου. Τι ακριβώς είχε συμβεί, γιατί σήμανε συναγερμός στο πλήρωμα του Super Puma;

Μια 25χρονη Κουβανή χορεύτρια, την ώρα που εκτελούσε ένα χορευτικό πρόγραμμα στο κρουαζιερόπλοιο, έπεσε και τραυματίστηκε σοβαρά. Το ελικόπτερο με την νεαρή πιλότο έκανε μόλις 25 λεπτά να φθάσει πάνω στο κρουαζιερόπλοιο. Κατάφερε και κατέβηκε στα 50 πόδια πάνω από το κατάστρωμα πήρε με ασφάλεια την τραυματισμένη Κουβανή χορεύτρια και τη μετέφερε στο νοσοκομείο της Ρόδου. Ήταν μία από τις συχνές επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης που κάνουν οι πιλότοι των Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Όσο για την νεαρή επισμηναγό Χριστίνα- Αγάβη Κουσουράκη κυβερνήτη του ελικοπτέρου, μαθαίνω πως είναι κόρη του αειμνήστου Βατραχανθρώπου αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού Ευριπίδη Κουσουράκη. Είναι η πρώτη Ελληνίδα που βρέθηκε στο πιλοτήρια του Super Puma, ενός ελικοπτέρου που έχει ως μοναδική αποστολή να σώζει ζωές κάτω από οποιαδήποτε συνθήκες.

ΠΗΓΗ   rodiaki.gr