Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπής κατηγορουμένης

για το αδίκημα της απάτης και αντιποίηση δημόσιας αρχής

Ζητούσε οικονομική βοήθεια ως εκπρόσωπος ατόμων

που αντιμετώπιζαν βιοποριστικά προβλήματα ή θέματα υγείας αποσπώντας χρηματικά ποσά

με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος

Εξιχνιάστηκαν, σήμερα (09.05.2024), από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου τρεις (3) υποθέσεις απάτης (2 τετελεσμένες και 1 απόπειρα) οι οποίες διαπράχθηκαν σε περιοχές της Κισάμου και του Ηρακλείου σε βάρος ιερέων/εκπροσώπων ιερών ναών. Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της αντιποίησης δημόσιας αρχής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας, η ημεδαπή κατά τον Μάρτιο και Απρίλιο του τρέχοντος έτους, αφού επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους ανωτέρω ιερείς/εκπροσώπους ιερών ναών και συστήθηκε ψευδώς ως εκπρόσωπος κοινωνικών υπηρεσιών πρόνοιας ή ως δικηγόρος που εκπροσωπούσε άτομα που είχαν ανάγκη από οικονομική βοήθεια, τους έπεισε να καταβάλλουν διάφορα χρηματικά ποσά σε λογαριασμό τράπεζας. Έπειτα, προέβη σε αναλήψεις από τα τραπεζικά καταστήματα και ιδιοποιήθηκε τα χρηματικά ποσά.

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου εξακριβώθηκαν τα στοιχεία της ημεδαπής δικαιούχου του τραπεζικού λογαριασμού.

Επιπλέον, σε βάρος της ανωτέρω ημεδαπής υποβλήθηκε έγκληση  για το αδίκημα της αντιποίησης από αρμόδια εκπρόσωπο του Δήμου Κισσάμου.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης με αφορμή το παραπάνω περιστατικό και με στόχο την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών από επιτήδειους, συμβουλεύει:

  • να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιπτώσεις που μέσω τηλεφώνου, από άγνωστα άτομα (που παρουσιάζονται ως εκπρόσωποι φορέων ή υπάλληλοι Υπηρεσιών), σας ζητάνε την καταβολή χρηματικών ποσών ή την παροχή στοιχείων λογαριασμών ή κωδικών, για την πραγματοποίηση συναλλαγών.
  • να ενημερώνετε άμεσα τις αστυνομικές Αρχές σε κάθε περίπτωση που αντιλαμβάνεστε τέτοιες συμπεριφορές, ακόμα και στην περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Συμβουλές σχετικά με την αποφυγή εξαπάτησης είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) στην ενότητα Οδηγός του Πολίτη.

bordernews.gr