Συνελήφθη 49χρονος αλλοδαπός για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα  
Κατασχέθηκαν -12.448- λαθραία καπνικά προϊόντα  
Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, μεσημβρινές ώρες της 28-6-2024 στο Ίλιον, από αστυνομικούς της Ομάδας Παρεμπορίου  της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, 49χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.
Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με άτομο που εμπορεύεται παράνομα καπνικά προϊόντα στην ευρύτερη περιοχή του Ιλίου, εντοπίστηκε ο κατηγορούμενος και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση.
Ειδικότερα, ο 49χρονος κατελήφθη από ανωτέρω αστυνομικούς να εναποθέτει νάιλον συσκευασία σε πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου και τον κάλεσαν σε έλεγχο, στο πλαίσιο του οποίου βρέθηκαν εντός της σακούλας -550- πακέτα τσιγάρα και -30- συσκευασίες καπνού, που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.
Σε επακόλουθη έρευνα στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον -11.398- πακέτα τσιγάρα και -470- συσκευασίες καπνού, που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και το χρηματικό ποσό των -485- ευρώ.
Κατασχέθηκε επιπλέον και αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποιούσε για τις μεταφορές του.
Ο συλληφθείς, με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Ιλίου, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.bordernews.gr