Αλλοδαποί - «φαντάσματα» στην Αθήνα – Τουλάχιστον 50 απελάσεις κάθε 30 μέρες

Αποκαλυπτικά τα στοιχεία που εξασφάλισε το newsbomb.gr σχετικά με τις απελάσεις των μεταναστών

Κάθε μήνα οι άνδρες της Διεύθυνσης Αλλοδαπών προχωρούν σε 4 συντονισμένες επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας για τον εντοπισμό «αχαρτογράφητων» αλλοδαπών που κυκλοφορούν στην πόλη χωρίς νόμιμα έγγραφα και σε ορισμένες περιπτώσεις με πολλά «πρόσωπα» προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να ξεφύγουν από τις αρχές. Δεν είναι λίγες οι φορές που αστυνομικοί συλλαμβάνουν τα ίδια πρόσωπα, για αδικήματα όπως κλοπές και ναρκωτικά και διαπιστώνουν ότι κάθε φορά έχουν και διαφορετικά ονόματα.


Σύμφωνα με στοιχεία που εξασφάλισε το newsbomb, κάθε μήνα για τουλάχιστον 50 μετανάστες ενεργοποιείται η διαδικασία της απέλασης και επιστρέφουν στις χώρες τους με πτήσεις τσάρτερ συνοδεία αστυνομικών.

Πρόκειται κυρίως για μετανάστες από Πακιστάν, Αίγυπτο, Τυνησία και Γεωργία.


Πριν από λίγες ώρες πραγματοποιήθηκε η πρώτη επιχείρηση για τον μήνα Ιούνιο όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το newsbomb.

Οι αστυνομικοί μετά από αξιοποίηση πληροφοριών αναπτύχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Πατησίων για να εντοπίσουν αλλοδαπούς – «φαντάσματα» αλλά και διακινητές ναρκωτικών.


Από τα 715 άτομα που ελέγχθηκαν, έγιναν 189 προσαγωγές εκ των οποίων οι 38 έγιναν συλλήψεις και θα εφαρμοστεί σε βάρος τους το διοικητικό μέτρο επιστροφής στη χώρα τους, ενώ άλλοι 2 συνελήφθησαν για ναρκωτικά.

Όλοι οι υπόλοιποι χαρτογραφήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στις επιχειρήσεις αυτές συμμετέχουν και οι 180 συνοριοφύλακες ορισμένου χρόνου οι οποίοι είναι επιβαρυμένοι και με τη διαχείριση των αλλοδαπών που έχουν συλληφθεί και οδηγούνται στα ΠΡΟΚΕΚΑ μέχρι να απελαθούν.

Ο Θωμάς Μπόζιαρης, Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Συνοριακών Φυλάκων Αττικής μιλώντας στο newsbomb τονίζει πως οι 180 συνάδελφοι του οι οποίοι χειρίζονται ένα τέτοιο ζήτημα υψίστης σημασίας όπως το μεταναστευτικό θα πρέπει να ενταχθούν στο αστυνομικό προσωπικό με όλα τα δικαιώματα κι όχι να ανανεώνεται η σύμβαση τους κάθε χρόνο.


ΠΗΓΗ   newsbomb.gr