Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Αργολίδα και στη Λακωνία
Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων συνελήφθησαν -31- άτομα

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών, πραγματοποιήθηκαν σήμερα (19.6.2024) το πρωί, σε περιοχές της Αργολίδας και της Λακωνίας, στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε οικισμούς που διαβιούν άτομα με στοιχεία κοινωνικής ομοιογένειας.

Οι επιχειρήσεις υλοποιήθηκαν:

  • Στην Αργολίδα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας και του Αστυνομικού Τμήματος Άργους-Μυκηνών, των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) και Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αργολίδας και με τη συνδρομή των αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών.
  • Στη Λακωνία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας, του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Τροχαίας Σπάρτης, των Αστυνομικών Τμημάτων Γυθείου, Μολάων, Βοιών και Ευρώτα, του Αστυνομικού Σταθμού Μονεμβασιάς και της Β΄ Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στην Αργολίδα ελέγχθησαν -84- άτομα, προσήχθησαν -29- άτομα, βεβαιώθηκαν -28- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ συνελήφθησαν -25- άτομα, για τα ακόλουθα αδικήματα:

  • -9- άτομα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας,
  • -6- άτομα για παράβαση υγειονομικού κανονισμού,
  • -3- άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
  • -3- άτομα για στέρηση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας,
  • -2- άτομα για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου,
  • -2- άτομα για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.

Ακολούθως, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στη Λακωνία ελέγχθησαν -35- άτομα, προσήχθησαν -6- άτομα, βεβαιώθηκαν -9- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ συνελήφθησαν -6- άτομα, για παραβάσεις υγειονομικού κανονισμού.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

bordernews.gr