Την στήριξη της στο πρόσωπο του Διοικητή του Α. Τ Λέρου εκφράζει η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Δωδεκανήσου με σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε

 Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ' η Αστυνομία δεν θα συμμετάσχει σε παιχνίδια με πολιτική σκοπιμότητα, παρά ασχολείται μόνο με το έργο και το αντικείμενο της Αστυνόμευσης το οποίο και υπηρετεί. 

 Συγκεκριμένα αναφέρει στο δελτίο τύπου :

" Με έκπληξη παρακολουθούµε τις τελευταίες ηµέρες στις συνεντεύξεις του Δηµάρχου Λέρου, τις πρωτοφανείς και σοβαρότατες καταγγελίες που εξαπολύει προς τον Διοικητή του Α.Τ. Λέρου, και κατ’ επέκταση στο σύνολο του Αστυνοµικού προσωπικού που είναι επιφορτισµένο να διασφαλίσει την ασφάλεια των Πολιτών της Ακριτικής µας Νήσου. 

Με βεβαιότητα λοιπόν, του επισηµαίνουµε ότι το σύνολο του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνοµίας δεν υπηρέτησε ποτέ και ούτε θα υπηρετήσει στο µέλλον πολιτικές σκοπιµότητες. 

Με βεβαιότητα επίσης, του επισηµαίνουµε πως µέσα από το πλαίσιο θεσµοθετηµένων ενεργειών και δράσεων για την πρόληψη των τροχαίων ατυχηµάτων και την ασφαλή µετακίνηση οχηµάτων και πολιτών, δεν διαρρηγνύεται ο σεβασµός προς τους θεσµούς του Κράτους, παρά µόνο ενισχύεται το αίσθηµα ασφαλείας των Πολιτών. Προς απόδειξη των προπαρατεθέντων σας τονίζουµε ότι, τους τελευταίους τρείς µήνες στο νησί της Λέρου υπήρξε µόλις ένα τροχαίο ατύχηµα ενώ σε άλλες αντίστοιχες περιόδους πολύ περισσότερα. 

Κατά συνέπεια, η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Δωδεκανήσου, θέλει να δηλώσει την αµέριστη συµπαράσταση της προς τον Διοικητή του Α.Τ. Λέρου, όπως και των Συναδέλφων που υπηρετούν εκεί και να τους συγχαρεί για τον άψογο επαγγελµατισµό µε τον οποίο ασκούν το λειτούργηµα του αστυνοµικού που έχει ως αποτέλεσµα την ασφάλεια των πολιτών του νησιού. "

Υ.Γ: Από τον όρκο που δώσαµε δεν θα παρεκκλίνουµε ποτέ: << Ορκίζοµαι να φυλάττω πίστη στην πατρίδα, υπακοή στο Σύνταγµα και τους Νόµους του Κράτους………>>

Ο Πρόεδρος    Παπαβασιλείου Κωνσταντίνος

Ο Γεν. Γραμματέας    Ρώτας Ιωάννης

bordernews.gr