Την ίδρυση Σχολής Αστυφυλάκων στο Μουζάκι, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Στάθης


Στο ξεκίνημα του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Μουζακίου ανακοίνωσε την ίδρυση Σχολής Αστυφυλάκων στο Μουζάκι.

Έτσι από τον Οκτώβριο του 2024, 300 νέοι αστυφύλακες θα εκπαιδεύονται στην περιοχή μας.

Θα χρειαστεί να αναβαθμιστεί ο χώρος της Εστίας Μουζακίου για να δημιουργηθούν οι συνθήκες που χρειάζονται για την λειτουργία της Σχολής, εργασίες οι οποίες θα ξεκινήσουν άμεσα ώστε να λειτουργήσει τον προσεχή Οκτώβριο και για το έτος 2024-2025.

Η παραχώρηση της Μαθητικής Εστίας Μουζακίου στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας θα είναι για τουλάχιστον είκοσι (20) χρόνια!

Ο κ. Στάθης δήλωσε ότι είναι η πιο σημαντική στιγμή στα όσα χρόνια υπηρετεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να προχωρήσει άμεσα στη λήψη απόφασης παραχώρησης του κτιρίου της Μαθητικής Εστίας για 20 χρόνια.

H εισήγηση του Δημάρχου για την παραχώρηση της Μαθητικής Εστίας για 20 χρόνια εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο. Σε προσεχή συνεδρίαση θα έρθει προς συζήτηση η πρόταση για το κτίριο που θα μεταστεγαστούν οι δομές του Δήμου που φιλοξενούνται τώρα εκεί.Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση του Δημάρχου έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους και της μείζονος μειοψηφίας.

Το αίτημα του Δήμου και η απάντηση από το Υπουργείο:
ΠΗΓΗ  mouzakinews.gr